Mexicaanse ovenschotel
Geplaatst op 01-03-2019
Dit is een recept geselecteerd uit het boek; Paulines keuken
Mexicaanse ovenschotel
Lekker- Simpel- Vegetarisch- Voedzaam
Een aanrader, de Mexicaanse schotel uit Paulines keuken!
Wij hebben hem gegeten met wat naturel tortilla chips en sour creme. Heerlijk! En wil je liever wat vlees erbij? Voeg dan gewoon wat rundergehakt toe.
Dit gaat erin (4p):
- 250 gram quinoa
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- een halve rode peper
- 2 paprika's
- 200 gram maïs (uit blik)
- 200 gram kidneybonen ( uit blik)
- 600 gram tomaatblokjes
- 75 gram kaas ( bijv. cheddar)
- 1 tl komijn
- p & z
- olijfolie
- zure room en eventueel wat tortilla chips
Kook de quinoa zoals op de verpakking staat.
Verwarm de oven voor op 180 graden
- pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn en de rode peper. Fruit dit aan in wat olijfolie.
- voeg de komijn toe
- snijd de paprika's in blokjes en bak dit mee. De tomaatblokjes en de uitgelekte maïs en kidneybonen mogen nu ook in de pan erbij
- Naar smaak peper en zout bij je quinoa en voeg dit als laatst toe in de pan. Even kort door elkaar mengen en het hele mengsel mag nu in een ingevette ovenschaal. Maak het af met de kaas. 15 tot 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!
Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a
Lees meerWaarom Bootcamp geniaal is
Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...
Lees meer