Thaise Curry met gamba's
Geplaatst op 04-02-2019
(3 personen 522 kcal; vet: 18 gr. Koolhydraten: 60 gr. Eiwit: 29 gr.)
Wat heb je nodig?
- 300 gr. Grote garnalen (evt diepvries; gekookt, gepeld)
- 200 gr. Sperziebonen
- Kokosmelk
- 500 gr. Zilvervliesrijst gekookt (ongeveer 170 gr droog afgewogen)
- Blikje tomatenpuree (40gr.)
- 1 eetl olijfolie
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 eetl kerriepoeder
- 1 ui in blokjes gesneden
- 2 cm^2 gember fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- Chilipeper naar smaak
- 1 limoen
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Zet een koekenpan of wok op middelhoog vuur met de olijfolie. Als de olie op temperatuur is voeg je ui, gember, knoflook, kerriepoeder en chili toe en bak dit circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe met de sperziebonen en paprika. Rasp de schil en het sap van ½ van de limoen door de saus. Maak het geheel op smaak met peper en zout en laat circa 15 minuten zachtjes koken., waarbij de laatste 5 minuten de gamba’s toegevoegd worden. Maak nogmaals op smaak met peper, zout en eventueel nog extra limoensap. Serveer de rijst er naast de curry.
Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!
Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a
Lees meerWaarom Bootcamp geniaal is
Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...
Lees meer